مصرف بیشتر داروها در دوران شیردهی با رعایت ملاحظات پزشکی امکان‌پذیر است
مصرف بیشتر داروها در دوران شیردهی با رعایت ملاحظات پزشکی امکان‌پذیر است
استادیار گروه فارماکوتراپی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی بابل با تأکید بر اینکه ممنوعیت مصرف همه داروها در دوران شیردهی باور درستی نیست، گفت: مادران شیرده نباید به‌دلیل نگرانی از تأثیر دارو بر نوزاد، درمان خود را به تعویق بیندازند یا داروهایشان را خودسرانه قطع کنند.

به گزارش گزارشگر؛ زهرا نظری تلوکی روز یکشنبه در همایش مادران شیرده دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: برخلاف تصور رایج، تنها شمار محدودی از داروها در دوران شیردهی منع مصرف مطلق دارند و مصرف بسیاری از داروها با رعایت ملاحظات پزشکی امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به اینکه برخی مادران به‌دلیل نگرانی از انتقال دارو به نوزاد از ادامه درمان خودداری می‌کنند، افزود: تصمیم‌گیری درباره مصرف دارو در این دوران باید با ارزیابی سود و زیان درمان و با در نظر گرفتن شرایط مادر و نوزاد انجام شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه نمی‌توان درباره بی‌خطر بودن یا ممنوعیت یک دارو برای تمام مادران شیرده حکم یکسانی صادر کرد، گفت: نوع بیماری، وضعیت سلامت مادر و نوزاد و ویژگی‌های دارویی، از جمله عواملی هستند که باید در انتخاب دارو مورد توجه قرار گیرند.

نظری تلوکی تأکید کرد: مادران شیرده نباید برای مصرف دارو، قطع درمان یا تغییر مقدار مصرف آن به‌صورت خودسرانه تصمیم بگیرند و لازم است پیش از هرگونه تغییر در روند درمان، با پزشک معالج یا داروساز مشورت کنند.

وی خاطرنشان کرد: دریافت مشاوره تخصصی می‌تواند به انتخاب گزینه درمانی مناسب کمک کند و از وقفه غیرضروری در درمان بیماری‌های مزمن مادر جلوگیری کند.