به گزارش پایگاه خبری فجر شمال، علیرضا صبوری، فیلمساز پیشکسوت نکایی که با مستند مای سا در سیزدهمین جشنوارهی ملی فیلم اردیبهشت در بندر عباس حضور داشت، موفق به کسب رتبه ی اول بخش مستند ملی و دریافت تندیس و دیپلم افتخار این جشنواره شد.
مستند مای سا که با استقبال خیره کننده مردم و هنرمندان جنوبی روبه رو شد، سوژه ی بکری را دستمایه ی روایت خود قرار داده و آرای قاطع هیئت داوران را برای مستند برتر ملی کسب کرد.
این فیلم داستان جمیله پیردختر ترکمن را روایت می کند که با استعداد و خلاقیت بی نظیرش در صنایع دستی و تلفیق آنها ، شکل جدید و جذابی از تزئین ماشین های عروس را در میان ترکمن ها باب کرد.
روایت یک مستند در سه بندر:
صبوری در این باره می گوید: سال ۱۳۹۸ زمانی که از شهرستان نکا و همسایگی بندر امیرآباد به استان گلستان مهاجرت کردم ، سفرهایم به مناطق ترکمن نشین بیشتر شد . خصوصا با هنرمندان و مردم بندر ترکمن ارتباط نزدیکی برقرار کردم. از آنجا که بهآیین های اقوام و از جمله ترکمن ها علاقمند بودم، بنا داشتم یک فیلم داستانی از آداب و رسوم ازدواج آنها که پر رمز و راز و گیرا بود، بسازم. در خلال تحقیق و پژوهش ما به شخصیت جمیله برخوردیم که جذابیت های فراوان مستتر در رفتار و شغل ایشان مرا به ساخت یک مستند ترغیب کرد.
استقبال شوق انگیز از مای سا در بندر عباس
اکران مستند مای سا در فرهنگسرای طوبی بندرعباس با کنجکاوی و پیگیری هنرمندان و مردم این شهر همراه بود. به نحوی که بعد از پایان اکران با تشویق بی سابقه اشک شوق از چشمان مان سرازیر شد.
در نشست پرسش و پاسخ نیز بازخورد مثبت و نقد و نظرهای محبت آمیز هنرمندان ، خستگی این سفر دو هزار کیلومتری را از تنمان بیرون کرد.
مستند مای سا پیش از این کاندیدای برگ زرین سی و نهمین جشنواره ی بین المللی فیلم کوتاه تهران و برنده ی دیپلم افتخار اولین جشنواره ی فیلم کوتاه بعثت در استان گلستان بوده است.
صبوری دانش آموخته ی انجمن سینمای جوان دفتر ساری است و در طول بیش از سه دهه فیلمسازی برای شبکه ها، نهادها و ادارات مختلف، سی تندیس و دیپلم افتخار را از جشنواره های گوناگون ملی دریافت کرده و یکی از پرکارترین و پرافتخارترین فیلمسازان مازندرانی است.
پایان پیام
- نویسنده : گل محمدی