معاون استاندار مازندران: مجتمع‌های تولید نان در استان ایجاد می‌شود
معاون استاندار مازندران: مجتمع‌های تولید نان در استان ایجاد می‌شود
معاون استاندار مازندران از راه‌اندازی سامانه جدید خرید و فروش آرد روستایی و خانگی و حرکت استان به سمت ایجاد «مجتمع‌های تولید نان» خبر داد و گفت: این مجتمع‌ها با هدف کاهش هزینه‌های تولید، افزایش دسترسی مردم و بهبود صرفه اقتصادی واحدهای نانوایی ایجاد می‌شوند.

به گزارش گزارشگر؛ محمدابراهیم تولایی روز شنبه چهارم مهر در جلسه کارگروه آرد و نان استان، با تأکید بر مدیریت توزیع آرد، ارتقای کیفیت تولید و حمایت از سرمایه‌گذاران، اظهار کرد: مازندران در مدیریت منابع غذایی پیشگام است و در همین راستا سامانه جدید خرید و فروش آرد روستایی و خانگی راه‌اندازی شده است.

توزیع آرد بر اساس جمعیت و نیاز واقعی

وی افزود: این سامانه با هدف مدیریت دقیق‌تر توزیع و اطمینان از اینکه روستاییان و خانوارها بر اساس جمعیت و نیاز واقعی خود بتوانند آرد مورد نیازشان را تهیه کنند، طراحی شده است.

تولایی ادامه داد: در طراحی این سامانه، ملاحظاتی برای پوشش نیاز جمعیت شناور، شامل جمعیت مقیم و ییلاقی، نیز در نظر گرفته شده تا در هیچ بازه‌ای با کمبود آرد مواجه نشویم.

تأمین آرد مرغوب برای نانوایی‌ها

معاون استاندار مازندران در خصوص وضعیت کارخانه‌های آردسازی اظهار کرد: با توجه به ورود گندم باکیفیت به استان، هدف اصلی تأمین آرد مرغوب برای نانوایی‌هاست.

وی افزود: به منظور افزایش مهارت خبازان نیز دوره‌های آموزشی تخصصی برای خمیرگیرها و استادکاران از طریق اداره کل غلات در دستور کار قرار گرفته است.

تولایی تأکید کرد: حفظ اشتغال و پایداری سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های آردسازی که در حال حاضر با ظرفیت‌های پایین فعالیت می‌کنند، از اولویت‌های اصلی مدیریت استان است.

جمعیت شناور؛ فشار مضاعف بر نانوایی‌ها

وی با اشاره به ویژگی مازندران به عنوان استانی مهمان‌نواز و تأثیر آن بر حجم مصرف، خاطرنشان کرد: افزایش چشمگیر جمعیت گذری در مناسبت‌ها، فشار مضاعفی بر نانوایی‌ها وارد می‌کند.

معاون استاندار مازندران افزود: از سوی دیگر، مدل‌های سنتی تک‌محصولی در برخی نقاط از نظر اقتصادی برای خبازان توجیه‌پذیر نیست.

تولید چند نوع نان در مجتمع‌های واحد

تولایی ادامه داد: برای مقابله با ضررهای اقتصادی و کاهش هزینه‌های انرژی، اجاره‌بها و دستمزد، استان به سمت ایجاد «مجتمع‌های تولید نان» حرکت می‌کند.

وی توضیح داد: در این مجتمع‌ها انواع نان از جمله لواش، تافتون، بربری، سنگک و نان‌های محلی در یک مکان تولید می‌شوند.

معاون استاندار مازندران تصریح کرد: این تسهیلات تنها به شهرهایی اختصاص می‌یابد که ظرفیت پذیرش این مراکز را داشته باشند و با ایجاد این مجتمع‌ها، هم دسترسی مردم تسهیل می‌شود و هم سودآوری برای صاحبان امتیاز تضمین خواهد شد.