گروسی: مکانیزم ماشه فعال شود، به همکاری با ایران ادامه می دهیم
گروسی: مکانیزم ماشه فعال شود، به همکاری با ایران ادامه می دهیم
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه توافق دائمی تنها از طریق راه حل دیپلماتیک محقق می شود گفت که در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، به منظور کاهش تاثیر آن و رسیدن به یک توافق، تعامل با ایران ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرآنلاین، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت وگو با شبکه العربیه گفت: در صورتی که مکانیزم ماشه فعال نشود، آژانس به دستیابی به ضمانت ها به عنوان طرح جایگزین متوسل خواهد شد.

خبرهای مرتبط
گروه هفت: ایران با آمریکا مذاکره کند / دارایی روسیه به نفع اوکراین مصادره می‌شود / کشورهای عربی غزه را بازسازی می‌کنند و حماس نقشی نخواهد داشت
خروج ایران از پیمان ان‌پی‌تی چه آثاری دارد؟ / مسابقه تسلیحات هسته‌ای جنوب غرب آسیا را فرا خواهد گرفت / نظام عدم اشاعه هسته‌ای در آستانه آزمون بزرگ
کالاس: ایران باید اقدامات واقعی انجام دهد
مکرون: با پزشکیان دیدار می‌کنم / ساعات آینده برای ایران سرنوشت‌ساز است
گروسی: ایران هنوز توان ساخت سانتریفیوژ و غنی‌سازی دارد / ایران نگران حمله به ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصد است
رایزنی مجدد عراقچی‌ و گروسی در نیویورک
بنا بر گزارش ایرنا، گروسی تاکید کرد: چیزی که به تضمینش نیاز داریم، این است که در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، امکان تداوم تعامل با ایران را داشته باشیم، زیرا اطمینان دارم که در این صورت، به منظور کاهش تاثیرات ناشی از این مکانیسم و رسیدن به یک توافق، تماس ها، مشورت ها و مذاکرات ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: توافق دائمی تنها از طریق راه حل دیپلماتیک محقق می شود، همه ما این را می دانیم بنابراین تلاش می کنیم که در وضعیت بهتری قرار بگیریم.

بهترین کادو برای آقایون 😎 کفش ساقدار مردانه رو همین الان سفارش بده 🔥

تو تخفیف بخر !
بهترین کادو برای آقایون 😎 کفش ساقدار مردانه رو همین الان سفارش بده 🔥
مدیرکل آژانس انرژی اتمی تاکید کرد: ما همچنان در وضعیت مواجهه و رو در رویی قرار داریم اما تلاش می کنیم که از طریق این اقدامات و بازرسی ملموس و همکاری این اوضاع را بهبود بخشیم.

پیش از این نیز گروسی در گفت‌ وگو با خبرگزاری رویترز تاکید کرد: «فرصت بسیار محدود است؛ تنها چند ساعت یا چند روز در اختیار داریم تا مشخص شود آیا دستیابی به توافق ممکن است یا نه و این همان مسیری است که همگی در حال تلاش برای پیمودن آن هستیم.»

وی در گفت‌ وگو با شبکه پی‌بی‌اس آمریکا هم تاکید کرده بود که تنها مسیر دستیابی به راه‌ حلی پایدار در خصوص موضوع هسته‌ای ایران، تداوم گفت‌ وگو و دیپلماسی است.

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. توافق اخیر ایران و آژانس در قاهره برای از سرگیری بازرسی‌های فنی و مذاکرات دیپلماتیک در ژنو، مسقط و رم، همگی نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست.

ایران بارها تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.

۳۱۵ ۳۱۵

کد خبر ۲۱۱۹۶۸۷