تولید ۶ میلیون نهال برای احیای جنگل‌های هیرکانی
تولید ۶ میلیون نهال برای احیای جنگل‌های هیرکانی
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران با تشریح اقدامات گسترده این اداره کل در حفاظت از انفال، از برخورد قاطع با متخلفان و اجرای طرح‌های بزرگ آبخیزداری برای ایمن‌سازی استان در برابر سیلاب خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری گزارشگر و به نقل از دفاع پرس مازندران، «علی باقری جامخانه» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_ساری در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه مرکز استان با اشاره به تغییر زمان برنامه‌های هفته منابع طبیعی به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: اجرای برنامه‌های هفته منابع طبیعی از امروز آغاز شده و در همین راستا، بالغ بر شش میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال جهت زراعت چوب و احیای عرصه‌های جنگلی تولید شده است که توزیع رایگان آن در مصلای نماز جمعه انجام می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_ساری، با تاکید بر اهمیت جهانی جنگل‌های هیرکانی به عنوان «فسیل‌های زنده»، خاطرنشان کرد: این عرصه‌ها ضامن پایداری آب در منطقه هستند و به برکت همین پوشش گیاهی، مازندران تنها استانی بود که با بحران تنش آبی مواجه نشد.

وی افزود: در حوزه آبخیزداری با احداث سد‌های سرشاخه‌گیر، مناطقی که پیش‌تر در شرق استان و سوادکوه کانون سیل‌های ویرانگر بودند، ایمن‌سازی شده‌اند؛ به طوری که امروزه بارندگی‌های شدید ۳۵۰ میلی‌متری نیز به جای تبدیل شدن به تهدید، مدیریت و مهار می‌شوند.

این مسئول در ادامه به تشریح برخورد بی‌امان با سودجویان پرداخت و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی، هزار دستگاه خودروی حامل چوب قاچاق توقیف و هزار و ۳۵۰متخلف دستگیر و به مراجع قانونی معرفی شده‌اند.

وی از اجرای طرح ضربتی برخورد با ۱۲۶ قاچاقچی مسلح و شرور خبر داد و اذعان داشت: با دستور انقلابی دستگاه قضا، با کسانی که با سلاح گرم و سرد به جنگل‌بانان حمله می‌کردند، برخورد قاطعی صورت گرفت که منجر به ایجاد اقتدار مضاعف در حفاظت از انفال شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_ساری، همچنین از آزادسازی دوهزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی ملی که در تصرف سودجویان بود خبر داد و گفت: با تلاش شبانه‌روزی یگان حفاظت، باند‌های قاچاق چوب که به صورت شبکه فرااستانی در البرز، تهران، گیلان و قزوین فعالیت می‌کردند، شناسایی و سرشاخه‌های اصلی آنها بازداشت شده‌اند.

وی در پایان با قدردانی از حمایت‌های آیت‌الله «محمدباقر محمدی لائینی» نماینده ولی فقیه در استان و همچنین همکاری کلیدی رئیس‌کل دادگستری و دادستان‌های سراسر استان، از عموم مردم دعوت کرد تا در آیین‌های روز درختکاری (۱۵ اسفند) مشارکت فعال داشته باشند.

انتهای پیام/

  • نویسنده : امیرحسین طاهریان