وقت استاندار مازندران و پزشکی کردن مسائل جامعه!
وقت استاندار مازندران و پزشکی کردن مسائل جامعه!
🔺صبح شنبه دهم آذر در حالی که وزیر کشور استاندار جدید مازندران را در ساری معرفی می کرد من در سالن اجتماعات طبقه پانزدهم وزارت علوم پای سخنان معاون مشارکت های مردمی وزارت کشور برای چگونگی ثبت بنیاد های حامیان دانشگاه ها نشسته بودم که آخر جلسه دبیر ستاد خیرین وزارت علوم از حضور سرزده و‌ بدون تشریفات رییس جمهور در طبقه شانزدهم این وزارت خانه خبر داد!

🔺چه در ساری و‌ چه در دفتر وزیر علوم دو پزشک منتخب و نو منصوب ملی و استانی در خصوص روندهای توسعه و نقش دانشگاهیان دغدغه های خود را بیان نمودند تا موجب شود نگارنده محروم از حضور در دو نشست مذکور دیدگاه های خود را در این سطور به اشتراک بگذارد.
🔺در کشور ما کسی که در سطح رییس جمهور، وزیر ، استاندار و نماینده سمتی می گیرد ناگهان در چاه ویلی از قوانین، ناترازی ها، مطالبات، برنامه ها و انتظارات گرفتار می شود ولی می خواهد بکوشد وعده هایش را به نحو درست عملی بسازد.‌اینکه چگونه و طی چه سازوکازی و با چه امکاناتی در تحقق وعده هایش موفق می شود به یک عامل مهمی بستگی دارد بنام مدیریت زمان و‌ منابع!
🔺عصر امروز قبل از نوشتن این وجیزه به یکی از مشاوران مجرب و نام آشنای دکتر یونسی گفتم ۲۴ ساعت یک استاندار خیلی زود تر از دیگران می گذرد لذا مدیریت زمان استاندار که در چه جلسه ای شرکت نماید ، با چه کسانی هم صحبت شود و از چه پروژه ای بازدید کند یکی از مختصات مهم بهره وری سازمانی خواهد بود.‌
🔺جامعه ما در شرایطی بسر می برد که بسان یک بیمار خاص نیازمند مراقبت های بالینی ویژه می باشد لذا پزشکی کردن مسائل جامعه که موضوع یکی از همایش های اجتماعی دانشگاه مازندران بود بر این باور است که باید مسائل اولویت دار جامعه را بصورت کلینیکی حل و مداوا کرد.‌ لذا پیشنهاد نگارنده به استاندار با توجه به ارتباط نزدیکش با رییس جمهور تمرکز روی پروژه های خاص استان است تا در پایان عمر مدیریتی خود کارنامه مشخصی گزارش دهد.
🔺دیگر سخن آنکه خلاقیت و نوآوری برای پیش برد امور جاری استان نیازمند مدیریت ابتکاری و دانش بنیان منابع انسانی و نظام داده ها است و‌ شاید مهمترین کارویژه شخص استاندار منتخب همین موضوع باشد.
🔺دکتر پزشکیان در دفتر وزیر علوم با تواضع بر صندلی ریاست ننشست ولی یک بار دیگر بر مشارکت سازنده دانشگاهیان در حل مسائل کشور تاکید کرد . لذا اینکه دکتر یونسی چگونه می خواهد دغدغه استاد خویش را همانگونه که در سخنرانی معارفه اش تاکید داشت عملی بسازد بخشی از عنصر مدیریت زمان است.‌
🔺در پایان همه آنچه را که نوشتم مزین می کنم به سخن گهربار امیر بیان، حضرت علی علیه السلام که راهبرد مدیریتی رییس جمهور نهج البلاغه خوان نیز هست ، که فرمودند: ” الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ ،فانتَهِزُوا فُرَصَ الخَيرِ”. فرصت، چون ابر مى گذرد. پس، فرصتهاى كار خوب را غنيمت شمرید.
✅ایرج نیازآذری/
روزنامه نگار و‌فعال
فرهنگی و اجتماعی

  • نویسنده : ایرج نیازآذری