ناگفته هایی در رابطه ی بین مصرف خرچنگ و درمان سرطان
ناگفته هایی در رابطه ی بین مصرف خرچنگ و درمان سرطان
تا به امروز هیچ مدرک معتبر علمی وجود ندارد که نشان دهد "گوشت یا پودر خرچنگ" در درمان سرطان مؤثر است ولی متاسفانه مصرف آن به صورت پودر و کپسول بین بیماران مبتلا به سرطان شایع شده و بعضی پزشکان هم پیشنهاد می دهند و متوجه ی خطرات آن نیستند .

ناگفته هایی در رابطه ی بین مصرف خرچنگ و درمان سرطان

دکتر حمید مُشگی (متخصص طب اورژانس – نویسنده و پژوهشگر )

گزارشگرسرویس سلامت بررسی چند نکته در اینباره خالی از لطف نیست :
۱- گوشت خرچنگ ، منبع خوبی از پروتئین، ویتامین B12، روی و سلنیوم است و به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم به حفظ سیستم ایمنی کمک کند.
۲- در پوسته خرچنگ، ترکیبی به نام کیتین (chitin) و مشتق آن کیتوزان (chitosan) وجود دارد که در تحقیقات آزمایشگاهی خاص نشان داده شده که ممکن است خاصیت ضد سرطانی ضعیفی داشته باشد ؛ اما این یافته‌ها در انسان اثبات نشده‌اند.
۳- پودر کردن خرچنگ با پوسته ی آن و خوردن آن به شکل کپسول ایمن نبوده و توصیهنمی‌شود زیرا که ممکن است حاوی فلزات سنگین، باکتری یا سموم دریایی باشد.
پس مصرف گوشت خرچنگ تازه، پخته شده و سالم به عنوان غذا هیچ مشکلی ندارد و می‌تواند بخشی از برنامه ی غذایی باشد ؛ اما به‌هیچ‌ وجه نباید آن را با پوسته ، پودر یا کپسول کرد و به عنوان درمان سرطان مصرف نمود. درمان‌ سرطان باید تحت نظر پزشک انکولوژیست و بر اساس روش‌های تأییدشده (جراحی، شیمی‌درمانی، ایمونوتراپی و…) انجام شود

  • نویسنده : دکتر حمید مُشگی