✍️جابر سلمانی جلودار:
درک واقعه عاشورا نیاز به سطح سواد بالایی ندارد،هر انسانی که فطرت سالمی داشته باشد با شنیدن ماجرای کربلا اندوهگین خواهد شد. به همین دلیل عاشورا مربوط به هیچ زمان خاصی نیست و صرفا یک واقعه تاریخی نیست. وقتی به واقعه کربلا میرسیم، حتی بسیاری از علمای اهل سنت و سایر ادیان الهی اعتراف میکنند که امام حسین (ع) ناجوانمردانه به شهادت رسید و یزید را محکوم میکنند. حتی افرادی با ادیانی غیر از ادیان الهی در بحث آزادی و آزادی خواهی به امام حسین توجه زیادی دارند و از او الگو برداری می کنند.
اما چرا بعد از ۱۴۰۰ سال هنوز عزداری می کنیم؟
عاشورا تنها یک اتفاق تأسفآورنیست، بلکه اتفاقی انسانی است که به همه انسانها مربوط میشود. واقعه کربلا حتی آنهایی که دین ندارند را هم جذب میکند؛ امام حسین (ع) در روز عاشورا فرمودند: «اگر دین ندارید، آزاده باشید»؛ اگر انسان آزاده و دارای کرامت انسانی باشد، نمی تواند بی تفاوت از کنار حادثه کربلا عبور کند.
در حقیقت، امام حسین (ع) در انحصار شیعه نیست و اگرچه دوستداران اهل بیت (علیهم السلام) این افتخار را دارند، اما امام حسین (ع) فرامذهبی و فرادینی است و مربوط به همه بشریت است.
این ماه فرصتی است برای تجدید میثاق با اهل بیت و برائت از کسانی که مخالف راه اهل بیت هستند.
تنها با درک واقعه کربلاست که میتوان امام حسینیها و شمرهای زمانه را شناخت. صد البته ما در این ایام فقط به عزا داری نمی پردازیم بلکه که در کنار آن به تبلیغ و ترویج فرهنگ حسینی که همان مبارزه و ظلم ستیزی و حیات طیبه اهل بیت (ع) است می پردازیم.
برای اینکه ما بتوانیم در این ایام بیشترین استفاده را ببریم، باید هم آداب ظاهری و هم آداب باطنی را رعایت کنیم باید بنحوی برخورد و رفتار کنیم که فرزندان مان این را ببینند و بفهمند که همه چیز عوض شده است و اتفاقی افتاده است در عزای شخصیتی عظیم و بسیار والا به سوگ نشسته ایم.در این ایام بهترین زمان است که با مطالعه دوران زندگی امام حسین (ع) به تبلیغ این شخصیت بپردازیم و حتی الامکان ایشان را به فرزندانمان معرفی کنیم.
سیاه پوشیدن سیاه نصب کردن بر سر در خانه و دیوار ها که نشان دهند عزادار بودن آن شهر است،شرکت در مجالس و محافل، کم کردن زمان فعالیت ها و کسب و کار و حضور در این مجالس از جمله آداب ظاهری است،سفارش بسیاری نیز از علما شده است که حداقل در این ایام هر روز زیارت عاشورا خوانده شود.
از جمله رعایت آداب باطنی سالک شدن به راه و رسم اباعبدالله (ع) است،حرکت کردن و با این مکتب که انسان را رشد می دهد و می سازد رشد پیدا کردن است.
همانطور که بر ما واجب است که اشاعه دهنده فرهنگ حسینی باشیم،امیدواریم این محرم هم محرم با حسین زیستن و از حسین آموختن در کنار ارزشه ای اباعبدالله (ع) روایت کردن و انتقال دادن و زنده ماندن به ولای ولایت و در زیر پرچم و لوای اهل بیت خوب زیستن را مهربانی را همدلی را بیاموزیم و به دیگران نیز یاد دهیم.