به گزارش خبرنگار سایت گزارشگر از قائم شهر، محمد علیزاده در جمع خبرنگاران با اشاره به بیانیه گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد در امور تحریم، گفت: النا دوهان در مورد آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه و بهرهمندی از حقوق بشر در تاریخ ۱۸ تا ۲۸ اردیبهشت سال جاری از ایران بازدید کرد و در این سفر با تعدادی از مقامات دولتی و نمایندگان سازمان های غیردولتی از جمله مدیران و نمایندگان انجمن تالاسمی ایران دیدار و گفت و گو داشت و از نزدیک با مشکلات و سختیهای آنان در زمینه نبود دسترسی به داروها آشنا شد.
رئیس هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران ادامه داد: خانم دوهان در بخشی از گزارش خود به تاثیر تحریمهای یکجانبه بر مراقبتهای بهداشتی، دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و نبود پایداری در عرضه خدمات پزشکی از سال ۲۰۱۱ به دلیل تحریمها را تایید کرد.
وی بر تبعیت بیش از حد برخی از شرکت های دارویی خارجی با تحریمها و تمایل نداشتن شرکتها و تامین کنندههای خارجی اشاره کرد و گفت: چنین محدودیتها و رفتارهای تجاری موجب درد و رنج بیماران خاص به ویژه مبتلایان به تالاسمی شده است.
علیزاده گفت: انجمن تالاسمی ایران به عنوان یک سازمان مردم نهاد دارای مقام مشورتی سازمان ملل، قبل از این دیدار و مکاتبه با گزارشگر ویژه، نسبت به تحریمهای دارویی غیرانسانی و غیرقانونی اعمال و ارجاع شده علیه بیماران تالاسمی ایران توسط امریکا، برخی کشورها و شرکتهای اروپایی، شکایتی را نزد آنان ارائه کرد.
وی افزود: انجمن تالاسمی ایران این فرصت را مغتنم شمرد و ضمن ارائه مجدد استناد و مدارک خود به گزارشگر ویژه، نسبت به مطالبهگری و پیگیری شکایت تقدیم شده قبلی مبادرت ورزید.
رئیس هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه سازمان ملل در پنجاه و دومین نشست خود از انجمن تالاسمی ایران دعوت کرد گزارش های تکمیلی خود را ارائه دهند تا مورد بررسی قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بنا شد تا دعوت شدگان در این نشست از حق واقعی بیماران تالاسمی که حق حیات آنان و جلوگیری از تحریم بیشتر در بحث دارویی است، دفاع کنند.
وی ادامه داد: انجمن تالاسمی ایران یک رویدار جانبی را برای این نشست برگزار می کند و در آن با حضور تعدای از گزارشگران سازمان ملل و نمایندگان برخی از کشورهای مرتبط در خصوص تحریم مستقیم و غیرمستقیم بیماران تالاسمی که باعث فوت تعداد زیادی و آسیب جدی به بیش از ۱۰ هزار بیمار تالاسمی ایران شد، گزارش می دهد.