رسانه ملی با استفاده بهینه از فرصت اربعین، مسئولیت خطیر جهاد تبیین را بیش از پیش روی دوش خود حس کرده و با بسیج امکانات و نفرات توانمند، پنجه در پنجه ابررسانهها افکنده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، هادی ابراهیمی کیاپی عضو هیئت علمی دانشگاه در یادداشتی نوشت: اربعین، استثناییترین فرصت جامعی است که میتوان به اعتبار جاودانه نگه داشتن نهضت عاشورا، آن را جهانیترین و نافذترین تریبون برای رساتر کردن فریاد مظلومیت مظلومانی دانست که توسط ابرقدرتهای زمان به خاک و خون کشیده میشوند!
استفاده بهینه از فرصت اربعین، یکی از ابعاد موسع مکتب حضرت زینب (س) بوده که رسالتش رساندن پیام سرخ خون شهدا از قیام کربلا تا قیام قیامت است!
پیاده روی زائران برای انجام زیارت پرثواب اربعین در روز بیستم ماه صفر، عملیاتیترین همراهی با زینب (س) جهت لبیک گویی به ندای هل من ینصرنی امام حسین (ع) است که در عاشورای اول مغفول مانده بود.
نظام فکری کفر جهانی نسبت به میدانی شدن چنین لبیک خیزش آفرینی، بشدت احساس خطر کرده و به اشکال مختلف در تکاپوی حذف و سانسور و نادیده گرفتن و به حاشیه راندن و یا حاشیه سازی این پدیده تاریخی و در عین حال نوپدید منطقهای و یا حتی جهانی است.
رسانههای غول پیکر و یا همان ابررسانههای ابرقدرت جهان که علاوه بر ابرقدرتی نظامی در حوزه جنگ سخت، پی به اهمیت ابرقدرتی رسانهای در حوزه جنگ نرم برده اند، با اولویت بخشی به مدیریت افکار جهانی اعم از خبریابی، خبرسازی، خبربازی و خبرپردازی، تعیینکننده میزان توجه و یا عدم توجه افکار عمومی به خبرها، حوادث و یا پدیدههای خاص اند و واقعه اربعین یکی از همان سوژههای خبری است که این ابررسانهها مصمم به بایکوت آن بوده اند!
اما، چون اربعین از ریشههای اعتقادی برخوردار بوده و احیاگر عاطفه تاریخی امت اسلامی بوده از قاعدهی آنها تبعیت نکرده و در روند کاملا” تصاعدی، با رکوردزنی پی در پی سالانه، به پدیدهای فراگیر مبدل شده، تا جائی که در اربعین امسال با ثبت رکورد ۲۵ میلیون زائر، بزرگترین اجتماع تاریخی جهان را در مسافتی چند صد کیلومتری و در زمانی قریب به یکماه و شامل چندین کشور، از همه ادیان و مذاهب و حتی پیروان مکاتب غیرالهی، به خود اختصاص داده و چشم حیرت زده ناظران بین المللی را مبهوت خویش کرد!
بنابراین رسانهها با تغییر استراتژی بایکوت و پشتکرد به اربعین، به استراتژی رویکرد غلط به اربعین روی آورده و در تکاپوی تحریف و تخریب اند!
اینجاست که رسانه ملی، مسئولیت خطیر جهاد تبیین را بیش از پیش روی دوش خود حس کرده و با بسیج امکانات و نفرات توانمند، پنجه در پنجه ابررسانهها افکنده و زورآرمایی رسانهای را تجربه میکند.
رسانه استانی مازندران نیز با پذیرش اهمیت این رسالت عظیم، مثل همیشه و با تأسی از فرهنگ دفاع مقدس، جنگ رسانهای را باور کرده و لشکری از نیروهای توانمند، تخصصی، خلاق، با انگیزه، مصمم، فداکار، سختی پذیر، عشق اندیش و عاشق پیشه پای به خط مقدم اربعین یعنی کربلا گذاشته و بخشی از رسالت ارتش رسانهای را بعهده گرفته و با گرایش برجسته سازی حضور عظیم مازندرانیها در این جبهه وسیع و عمیق، اعم از موکب داری، پیاده روی، خدمات رفاهی، درمانی و … گوشهای از کار را به دست گرفته و پنج سال حضور سرافرازانه را در قرارگاه رسانهای کربلا بنام مازندران رقم زده اند؛ و نکته جالب اینجاست که نه تنها این عشق فروکش نکرده و یا حتی ثابت نمانده است، بلکه در فرایندی تزایدی، فراگیرتر هم شده تا جائی که امسال علاوه بر پخش اینترنتی گزارشات روزانه و مصاحبههای میدانی، اس ان جی را هم بکار گرفته و پخش زنده استودیوئی برنامههای شبانه را هم بر خدمات رسانهای افزوده و به فرهنگ سازی دینی از جنس اربعینی پرداخته اند.
دکتر سلیلی به عنوان تهیه کننده، مجری و گزارشگر، احسان فقیهان به عنوان کارگردان، مهندس جولایی به عنوان مسئول فنی و فرستنده، مهدی علیپور به عنوان تصویربردار و حمیدرضا عبدی به عنوان دستیار تهیه، نمونههایی از نفرات اعزامی تأثیرگذار صدا و سیمای مازندران به جبهههای نبرد اربعینی حق و باطل اند و هر سال هم شاهد خیزش بلندتر رسانه استانی هستیم تا جائی که بی بی سی فارسی هم دادش درآمده و در ادبیات اعتراضی علیه پیاده روی اربعین، به نقش آفرینی رسانهای صدا و سیمای مازندران اشاره کرده است.
همچنین در اینجا جا دارد از زحمات شبانه روزی آقایان صمدی قائم مقام ، وحیدی معاون سیما و بازاری معاون فنی صداوسیمای مرکز مازندران کمال قدردانی را کرد که در این مسیر بصورت جهادی پای کار بوده اند.
مازندران در طول تاریخ همواره یکی از مؤثرترین همراهی و یاری کنندگان نهضتها و حرکتهای دینی و مذهبی بوده و حتی در دفاع مقدس و دفاع از حرم، دفاع از امنیت، دفاع از سلامت و دفاع از ارزشها، سرآمدتر از سایر استانها عمل کرده و غالبا” همتراز با تهران و استانهای بزرگی مثل خراسان و اصفهان و آذربایجان شرقی بوده، اما در هنگام رتبه گذاری نقش آفرینیها غالبا” در ردههای دو رقمی قرار گرفته و حقش ادا نشده است و بطور مشهود میتوان همین دفاع مقدس را مثال زد که لشکر ۲۵ کربلای مازندران، همواره به عنوان لشکری ویژه، لشکری خط شکن و نقش پذیر، شهادت طلب، پیروز، غواص و دهها عنوان حماسی دیگر تجلی داشته و با ده هزار و ۵۰۰ شهید جز استانهای برتر بوده، اما هنوز حتی یکی از سرداران شهیدش، در برنامه بزرگداشت سراسری قرار نگرفته و چهره ملی نشده اند!
تصور بنده این است که علت العلل این مهجوریت، روایت نشدن جامع و فراگیر و بهنگام توسط رسانه استانی بوده و هست و از این رو، رسانه استانی در پنج سال متوالی به روایت حضور و نقش آفرینی مازندرانیها در پدیده غرورانگیز پیاده روی اربعین میپردازد تا مازندران و مازندرانیها را از غربت ناخواسته خارج سازد.
مازندرانیهای خیر و نیکوکار، مازندرانیهای خادم و موکب دار، مازندرانیهای نوحه خوان و عزادار، مازندرانیهای با پای پیاده، مازندرانیهای آشپز و خدمات رسان، مازندرانیهای فعال در درمانگاهها و بیمارستانها، مازندرانیهای فعال در بازسازی و اداره حرمین شریفین عتبات و عالیات، مازندرانیهای هیئتی و دهها جلوه دیگر از این حماسه حضور، شکارهای قرارگاه رسانه استانی از این پدیده بزرگ اربعین بود.
کافی است که به رئوس فعالیتهای قرارگاه رسانه مازندران در کربلا که ذیلا” میآید، توجه نمائید:
قرارگاه رسانهای اربعین حسینی صدا و سیمای مازندران
۱) پنجمین سال متوالی حتی در دوران کرونا هم در کربلا حاضر بود
۲) انعکاس پیاده روی و حال و هوای شهرهای نجف کربلا کاظمین سامرا
۳) عدالت رسانهای و انعکاس اغلب برنامههای مواکب استان
۴) انعکاس مواکب سایر استانها ار مرز تا بین الحرمین
۵) استفادهی همزمان از پخش اینترنتی و فرستنده اس ان جی برای اولین بار
۶) تعامل صد درصدی با سیمای استانها
۷) کمک در ایجاد موکب رسانهای معلی در صحن عقیله
۸) اعزام تیم کامل متشکل از تهیه کننده، کارگردان، تصویر بردار، فنی، صدابردار
۹) پخش ۱۴۰۰ دقیقه برنامهی زنده از سیمای استانها در طی روز مشتمل بر دو بخش (از صبح تا غروب گزارش حال و هوایی و مواکب و از ساعت ۷ تا پایان شب استودیو و تبیینی)
۱۰) پخش ۱۰۰۰ دقیقه برنامه از سیمای سایر استانها
۱۱) همکاری کامل با ستاد اربعین سازمان جناب علوی
۱۲) همکاری و پوشش کامل برنامههای محور مقاومت بخصوص حشد الشعبی عراق
۱۳) پخش زیارت اربعین از صحن عقیله
ضمن اینکه قرارگاه رسانهای مازندران پیگیر انعکاس آثار و ثمرات شکل گیری پدیده اربعین در حماسه سازان و نیز مردم متأثر مازندران از این حماسه با عنوان جاماندهها از زبان خودشان بوده که انصافا” هدف گذاری این حماسه را دوچندان کرده و موجبات سفر ذهنی و عقیدهمند مردم از پوستههای ظاهری به هستههای پنهان میشود!
اربعین، نهضتی است که راست میرود به نهضت عاشورا و عاشورا، بزرگراه رسیدن به بهشت معلی است!
اربعین، فراخوان جامانده ها، گمشده ها، غفلت پیشهها و توابها به پیشقراولان مستقر در خط مقدم عاشوراست و از این رو استقبال از پیاده روی اربعین با چنین استقبالی مواجه شده و میشود و مازندران، رکوردار استانی حضور در این حماسه در مقایسه با سایر استانهاست.
در فراز پایانی اینجانب بعنوان مدیرکل رسانه استانی، بر خود فرض میدانم تا از حضور شورانگیز و نقش آفرینی دل انگیز همکارانم در قرارگاه رسانهای مازندران در کربلای حسینی تقدیر شایسته بعمل آورده و بر اساس ارزیابی تخصصی از گزارشات و برنامههای تولید شده توسط قرارگاه، از داشتن چنین همکاران متبحر، زبردست و فکوری مباهات ورزیده و به خودم ببالم.
جامعه ما برای حسینی شدن و پیوستن دوباره به جریانات اجتماعی دین محور، بیش از همیشه به اربعین نیاز دارد و در یک فرایند دوسویه، اگر چه خودمان به شکل گیری مراسم اربعین کمک میکنیم، اما مراسم متشکله نیز در متحول کردن ما ایفاگر نقش بسزایی است.
در پایان اضافه میکنم که اربعین به نیکویی جامعه و ذهنیتهای القایی و شبهه ناک را شست و تمیز کرد و بستر اجتماعی لازم را برای سایر نقش آفرینها از جمله گذر منطقی و میدانی و نیز رسانهای از اغتشاشگران بخصوص در فضای ماهوارهای و مجازی و نیز قرارگرفتن در شیب نرم شکل دهی به حضور حداکثری در انتخابات اسفندماه فراهم کرده و حالا این عملکردهای مدیران ماست که از شرایط و فضای بوجود آمده به درستی مراقبت کرده و نگذارند که گزک اجتماعی و بزک رسانه ای، دوباره جو حسینی و زینبی جامعه پسااربعینی ما را مشوش سازند.
یاد سردار دلها را نیز باید گرامی بداریم که به درستی ملت ما را ملت امام حسین (ع) معرفی کرد و در عمل هم ثابت شد که خداوند باز هم دلهای ملت ما را به برکت امام حسین متحول و هدایت کرد و ما باید قدردان آن باشیم.
هادی ابراهیمی- مدیرکل صدا و سیمای مازندران