گزارشگر گزارش می دهد؛

اما و اگرهای بسیار در خصوص مجوز احداث پتروشیمی مازندران

مجوز شرکت پتروشیمی مازندران با نام‌گوهر از سازمان حفاظت محیط زیست گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار گزارشگر از بهشهر، پتروشیمی مازندران که در فاصله ۴.۵ کیلومتری تالاب بین‌المللی میانکاله جانمایی شده بود به گفته موافقان همه مجوزهای لازم برای آغاز عملیات اجرایی را دارد اما سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دستگاه متولی صدور مجوز نهایی ارزیابی زیست‌محیطی بارها اعلام کرد که هنوز مطالعات ارزیابی اثرات زیست‌محیطی این پروژه اجرا نشده و تا زمان تکمیل مطالعات نیز هیچ‌گونه عملیات عمرانی نباید انجام شود.

طرح احداث پروژه پتروشیمی و شبه جزیزه میانکاله بهشهر در دولت دوازدهم و در جلسه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ به پیشنهاد وزارت نفت ارائه داده شد.

حدودیک ماه از فعالیت سرمایه گذار پروژه میانکاله نگذشته بود که در ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۱ با حکم دادستانی اجرای عملیات احداث این طرح متوقف؛ و ادامه فعالیت منوط به صدور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست موکول شد.

نماینده سهام دار پتروشیمی مازندران امروز در نشست با اصحاب رسانه در محل احداث پروژه در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص ابربدهکار بودن سرمایه‌گذار، اظهارداشت: سرمایه‌گذار بدهکار بانکی نیست و وام تسویه شده است، این وام برای سال ۹۲ است، چون وام به‌صورت ارزی بوده، به دلیل نوسانات ارزی، منجر به تسویه نشدن ارزی شده و این تسهیلات مربوط به بانک توسعه صادرات است.

قاسم خلیل خلیلی با عنوان اینکه پتروشیمی ارتباطی با میانکاله ندارد، تصریح کرد: محل اجرای طرح با میانکاله فاصله ۴.۵ کیلومتری دارد و در محیط حفاظت شده قرار ندارد.

وی با بیان اینکه پتروشیمی مازندران حامی محیط‌زیست است، ادامه داد: پتروشیمی مازندران تابع قانون و مقررات سازمان محیط زیست است.

پتروشیمی به نام میانکاله نیست

همچنین‌محمد رمضانی با بیان اینکه به اسم پتروشیمی گوهر مازندران ثبت شده است و اصلا پتروشیمی میانکاله نیست، گفت: ۹۲هکتار از زمین حسین آباد با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست به صورت رسمی در دفترخانه رسمی ثبت و اسناد شهرستان بهشهر از سوی نمایندگان منابع طبیعی و آبخیزداری تحویل این شرکت به صورت اجاره ۹۹ ساله واگذار شده است.

وی با بیان اینکه همه مدارک و مکاتبات اداری با وزرتخانه ها و دستگاه های اجرایی مرتبط با این طرح را به صورت مکتوب وجود دارد،افزود: ۲۲ مرداد سال ۱۳۹۸ درخواست ساخت پتروشیمی از سوی وزیر نفت وقت در مازندران مطرح و در تاریخ ۱۲شهریور همان سال جذب سرمایه گذار از سوی استاندار مازندران مورد تاکید قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی مازندران ادامه داد: پانزدهم دی ماه سال ۱۳۹۹ نیز با ساخت صنایع پتروشیمی از سوی معاونت برنامه ریزی وزارت نفت موافقت شد.

رمضانی تصریح کرد: این شرکت ضمن معرفی طرح های مطالعاتی زیست محیطی و ارائه آن به سازمان حفاظت محیط زیست، همه شرایط را طبق نامه های امضاء شده از سوی مسئولان وقت وزارت نفت، نیرو سازمان حفاظت محیط زیست و نهاد ریاست جمهوری صورت و سپس طی مراسم رسمی با حضور مسئولان ملی کلنگ زنی شده است.

وی با بیان اینکه حتی شرکت صنایع پتروشیمی مازندران مجوز زیست محیطی چگونگی استفاده از ۲۵میلیون متر مکعب آب مورد نیاز از دریای خزر را با ارائه طرح های مطالعاتی از وزارت نیرو دریافت کرده است، افزود: این شرکت با دانش و فناوری وارد این سرمایه گذاری شده است.

مدیر عامل شرکت پتروشیمی مازندران در مورد اهلیت و اعتبار سنجی سرمایه گذار شرکت پتروشیمی مازندران، گفت: اعتبار سنجی سرمایه گذار شرکت پتروشمی مازندران برای مسئولان ملی و استانی به تایید و به اثبات رسیده است، چراکه حداقل دارایی این سرمایه گذار با داشتن چندین شرکت معتبر تولیدی و صنعتی در حال کار از جمله تولید فولاد، تولید روغن شکوفه، کارخانه سیمان اصفهان، بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان است.

وی با توضیح این که شرکت پتروشیمی مازندران در بازه زمانی پنج ساله به مرحله بهره برداری خواهد رسید، گفت: حدود هفت هزار نفر از زمان شروع ساخت این طرح صنعتی مادر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول به کار می شوند.

رمضانی با توضیح این که پنج هزار نفر طی پنج سال در زمان ساخت این طرح مشغول به کار می شوند، ادامه داد: در مرحله بهره برداری نیز حدود ۳۶۰ نفر به صورت مستقیم در رشته های تخصصی و هزارو ۷۰۰ نفر در قالب پیمانکار به صورت دائمی مشغول به کار خواهند شد.

وی در باره سوخت مورد نیاز شرکت پتروشیمی را گاز طبیعی عنوان کرد و بیان داشت: طبق برنامه برنامه اکنون شرکت پتروشیمی با پرداخت حق اشتراک، مشترک شرکت ملی گاز ایران است و مقرر شد تا گاز مورد نیاز این شرکت از خط انتقال سرخس – نکا تامین شود.

رمضانی در پاسخ به کمبود گاز خانگی در زمان پیک مصرف،خاطرنشان کرد: در توافق با شرکت گاز مازندران در زمان پیک مصرف و کمبود گاز خانگی مردم مازندران، اداره گاز استان می تواند گاز شرکت پتروشیمی را قطع کند.

تامین آب پروژه از دریاست

محمد محمدی نیز با بیان اینکه مطالعات زیست‌محیطی پروژه چهار ماه درباره تأمین آب وقت گرفت، افزود: قرار است آب از دریا تأمین و مشاور نقطه آبگیری و تخلیه آب را بر اساس مدل‌های موجود و با تأیید سازمان حفاظت محیط‌زیست صورت گیرد.

مشاور محیط زیست پروژه پتروشیمی مازندران خاطرنشان کرد: از فاصله ۱۱ کیلومتری از ساحل، آب گرفته و در فاصله ۱۵ کیلومتری آب تخلیه می‌شود و حدود هفت هزار مترمکعب آب در ساعت از دریا گرفته می‌شود.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://gozareshgar.ir/?p=10168

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: